Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията

...
Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията
Коментари Харесай

Откриха нови два тира с отпадъци край Червен бряг

Нови два тира с боклуци от акумулатори са открити от полицията през днешния ден в дере до село край Червен бряг, осведоми

Вчера в региона пък бяха открити 60 тона боклуци. Проверява се, дали боклукът има нещо общо с активността на групата за търговия с боклуци, която беше разкрита преди дни.

А късно нощес спецсъдът остави в ареста петима от арестуваните за аферата с отпадъци, в това число предприемача Атанас Бобоков и заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

След съвещание, траяло повече от 8 часа – съдът откри данни за незаконна група, търгувала с боклуци. Тезата на обвиняването за противозаконен импорт на боклуци, фиктивни покупко-продажби и връзка с компанията на Бобокови „ Монбат “ се поддържа от двама предпазени очевидци и двама от самите упрекнати.

„ Целта е користна. Користна цел, макар че тук отбраната доста яростно отстоява тезата, че обвиняването е негодно. Разбира се, това е тяхно право ”, съобщи прокурорът по делото Генка Брезашка.

Нещо повече – пред съда от прокуратурата показаха, че част от упрекнатите са кадрували в екоинспекцията в Плевен. А отбраната на заместник-министър Красимир Живков уточни, че различен заместник-министър е подписвал документите за отпадъците.

В съда всички обвинени твърдяха, че не се познават. Или в случай че са се виждали, то е било един или два пъти.

„ Прокуратурата не изнася никакви обстоятелства за незаконни дейности на Атанас Бобоков. Никакви! Ще сложат кръст на един снежнобял бизнес, на един престиж, който се построява десетки години в страната и в чужбина ”, съобщи юристът на Атанас Бобоков - Илиян Василев.

Според източници на NOVA новооткритите 60 тона боклук край Червен бряг може да имат общо с обвинените . Става дума за бали с останки от електроника и батерии.
„ Това не е от през вчерашния ден. По-скоро в границите на 2-3 години ”, разяснява специалистът в Община Червен бряг Данаил Тоновски.



Пред съда Атанас Бобоков съобщи, че публикуваният от прокуратурата лист с имена на известни персони и маркираните милиони е преписал от книгата „ Haй-бoгaтитe бългapи “.

„ Има доста версии. Те ще бъдат обективно, в детайли изследвани и оценени ”, добави прокурор Брезашка.

Дали петимата упрекнати ще останат арестувани, ще реши дефинитивно апелативният спецсъд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР